.FILE 2G 3G 4G 5G
25 maj 2021

Anslut din skola till nätverket e-id för skolan med din skolas IdP

I nätverket e-id i skolan kan du delta och diskutera utmaningar och behov gällande e-id i skolan, digital identitet och e-legitimation för lärare och elever. Utgångspunkt är Skolverkets arbete med it-arkitektur kopplat till digitala nationella prov och tillhörande kravspecifikationer. Frågorna är fler och större än så och vi uppmanar till bred diskussion inom ämnet.

Nu kan du som skola ansluta till nätverk e-id i skolan med er IdP i Skolfederation. Nätverket tillhandahålls på forum.sunet.se och för inloggning med skolans IdP behöver ni sätta upp så er IdP litar på tjänsten och släpper i från sig de attribut som krävs.

Mötesplatsen är för dig som är insatt i och arbetar med it-arkitekturfrågor på en kommun, hos en huvudman, leverantör, organisation, myndighet och är ett samarbete mellan Skolfederation, SUNET och Swedish Edtech med Skolverket som en bidragande deltagare.

Mer information om nätverket, hur du ansluter och alternativ väg via eduID finns nedan.

https://skolfederation.se/natverk-eid/

Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn