.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium

Internetstiftelsen tekniska federationsforum ITFF

16 mars 2023, 13.00-14.30

Eventet har varit, det går inte att anmäla sig.

Var med i Skolfederations tekniksnack. Du som har frågor eller vill dela med av synpunkter är varmt välkommen att delta. Forumet sker via länk.

Internetstiftelsen tillhandahåller i rollen som federationsoperatör ett tekniskt federationsforum där federationsoperatören presenterar aktuella tekniska nyheter och planer avseende Internetstiftelsens identitetsfederationer. Syftet är att ge deltagare möjlighet att ge synpunkter och ställa frågor till federationsoperatören samt diskutera med andra deltagare.

Ingen anmälan behövs, det är öppet hus och agendan är kort. Huvudfokus är att alla som vill kan lyfta aktuella frågor till diskussion.

Nyheter och planerade förändringar presenterar sedan federationsoperatören på wikin för Internetstiftelsens Federationer. Notera att tekniska nyheter och viktiga förändringar från federationsoperatören levereras via det tekniska nyhetsbrevet.

  • Vad? Tekniskt forum där federationsoperatören presenterar nyheter och deltagare ställer sina frågor av teknisk karaktär
  • Vem? Alla intressenter av tekniska nyheter rörande federationerna Skolfederation och Sambi. Medlemmar som icke-medlemmar, leverantörer och integratörer är välkomna att delta.
  • Hur? Videokonferens genom mötesverktyget Zoom.

Delta via den här länken: https://wiki.federationer.internetstiftelsen.se/pages/viewpage.action?pageId=20545597

Fler seminarier

30 maj 2023, 08.00-09.00

Informationsmöten om hur du ansluter till Skolfederation

Inför utrullningen av digitala nationella prov 2024 vill vi ge hjälp till självhjälp genom regelbundna kortare informationsmöten. Där kan den person som ska ansluta sin organisation till Skolfederation ställa frågor som tar organisationen vidare i sina förberedelser. Det kan vara skolans samarbetspartner, eller teknisk kompetens från förvaltningen eller it-kompetensen från den enskilda skolan som behöver […]

12 juni 2023

Arbetsgrupp Moa

Vill du delta i arbetsgruppen är du välkommen att skicka en förfrågan till info@skolfederation.se. Möten sker med ett intervall på ungefär sex veckor och genomförs via Zoom.

14 juni 2023, 09.00-11.30

Tekniskt seminarium om skolans digitala miljö – för strateger och tekniker

Skolverkets uppdrag att digitalisera de nationella proven har för skolsektorn på många sätt spillt över och påverkar även skolans långsiktiga digitalisering så att elever och lärare ska kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter. En teknisk utmaning för många skolor är användningen av EPPN som också är ett krav från Skolverket – hur skapar man ett EPPN och […]

Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn