.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium

Digital kompetens för elever och lärare inför digitala nationella prov

12 april 2023, 09.00-11.30

Eventet har varit, det går inte att anmäla sig.

Från och 2024 rullar Skolverket ut de digitala nationella proven och elever och lärare ska logga in till och använda provtjänsten. Vad behöver elever kunna för att använda digitala tjänster och förstå hur de fungerar? Vilka kunskaper behöver lärare och elever kring digitaliseringen och hur kan en digital kompetens göra eleverna mer förberedda för att göra digitala nationella prov? Vi har bjudit in Kristina Alexandersson som är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsning Digitala lektioner och är en av Sveriges ledande experter inom digital kompetens i skolan.

Seminariet vänder sig till dig som ska förbereda elever och pedagoger i digital kompetens inför digitala nationella prov.

Agenda
09.00 Inledning, Rasmus Larsson, Internetstiftelsen

09.10 Digital kompetens, Kristina Alexanderson, Internetstiftelsen

09.35 Nyckeln till trygga digitala nationella prov Max Wallbom, Örebro kommun

09.55 Karlstads väg mot Digitala Nationella Prov (DNP)

Anders Lenz, IT-strateg
Monica Eriksson, verksamhetsutvecklare digitalisering
Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare digitalisering

10.15 Paus

10.25 Hur jag stöttar, inspirerar och strukturerar digitalisering i min roll som it-pedagog, Camilla Askebäck Diaz, Alviksskolan

Panelsamtal

Mentifrågor

11.30 slut

Fler seminarier

30 maj 2023, 08.00-09.00

Informationsmöten om hur du ansluter till Skolfederation

Inför utrullningen av digitala nationella prov 2024 vill vi ge hjälp till självhjälp genom regelbundna kortare informationsmöten. Där kan den person som ska ansluta sin organisation till Skolfederation ställa frågor som tar organisationen vidare i sina förberedelser. Det kan vara skolans samarbetspartner, eller teknisk kompetens från förvaltningen eller it-kompetensen från den enskilda skolan som behöver […]

12 juni 2023

Arbetsgrupp Moa

Vill du delta i arbetsgruppen är du välkommen att skicka en förfrågan till info@skolfederation.se. Möten sker med ett intervall på ungefär sex veckor och genomförs via Zoom.

14 juni 2023, 09.00-11.30

Tekniskt seminarium om skolans digitala miljö – för strateger och tekniker

Skolverkets uppdrag att digitalisera de nationella proven har för skolsektorn på många sätt spillt över och påverkar även skolans långsiktiga digitalisering så att elever och lärare ska kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter. En teknisk utmaning för många skolor är användningen av EPPN som också är ett krav från Skolverket – hur skapar man ett EPPN och […]

Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Grupper
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn