.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium

Kom igång med Skolfederation och hur underlättar det anslutningen till digitala nationella prov

15 mars 2023, 09.00-11.30

Eventet har varit, det går inte att anmäla sig.

För att elever och lärare ska kunna göra de nationella proven digitalt är det en förutsättning för skolan att vara ansluten till Skolfederation. Men att vara ansluten till Skolfederation är inte bara en fördel för digitala nationella prov, det ger också din skola en bättre möjlighet att långsiktigt digitalisera och ge elever och lärare de förutsättningar som behövs för att dra nytta av skolans digitalisering.

Länk till anmälan:

Agenda:

9.00 Intro

9.05 DNP - krav: teknisk anslutning, IdP, Registervård/provisionering(Skolverkets alternativ SS 12000/Egil/Manuellt)Moa,(Stefan EPPN, e-leg/tillitsnivå 2), DNP's verifieringstest för inloggning (20min)

9.25 Menti: Vad är svårast för din organisation att förbereda? IdP, Registervård, provisionering, Moa, EPPN, e-leg och tillitsnivå (5min)

9.30 Vi går igenom mentisvaren på djupet

9.35 Vad är Skolfederations roll i ett digitalt ekosystem? Vad är en federation- hur hjälper Skolfed min hantering av: datakvalitet och registervård, personuppgiftshantering, digitala lärresurser, standarder (25min)

10.00 FaQ och Support (Anton 5-10min)

10.10 paus och frågor (15min)

10.25 Teknik på djupet (25min)

BoL, SS 12000/Egil, ax till limpa, Moa

Karta över ekosystemet

Scenario anslutning till Skolfederation: förutsättningar, mål (DNP + 5 lärresurser), portal och länkar

Inloggningsmock-up

11.00 frågor + avslut

Fler seminarier

12 juni 2023

Arbetsgrupp Moa

Vill du delta i arbetsgruppen är du välkommen att skicka en förfrågan till info@skolfederation.se. Möten sker med ett intervall på ungefär sex veckor och genomförs via Zoom.

13 juni 2023, 08.00-09.00

Informationsmöten om hur du ansluter till Skolfederation

Inför utrullningen av digitala nationella prov 2024 vill vi ge hjälp till självhjälp genom regelbundna kortare informationsmöten. Där kan den person som ska ansluta sin organisation till Skolfederation ställa frågor som tar organisationen vidare i sina förberedelser. Det kan vara skolans samarbetspartner, eller teknisk kompetens från förvaltningen eller it-kompetensen från den enskilda skolan som behöver […]

14 juni 2023, 09.00-11.30

Tekniskt seminarium om skolans digitala miljö – för strateger och tekniker

Skolverkets uppdrag att digitalisera de nationella proven har för skolsektorn på många sätt spillt över och har haft en positiv påverkan och effekt på skolans långsiktiga digitalisering, så att elever och lärare ska kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter. En teknisk utmaning för många skolor är användningen av EPPN som också är ett krav från Skolverket – […]

Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Välj nyhetsbrev:
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Skolfederations nyhetsbrev

Skolfederations nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Välj nyhetsbrev:
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn